Aldrig mera tillbaka gå

Det är roligt att ha fått följa med Tomas Wallengrens författarskap enda från början. Aldrig mer tillbaka gå är hans sjunde roman. Det har säkert krävts en hel del av Tomas att skriva romanen. Den är kusligt aktuell och berättelsen är svår, grym och hänsynslös men ändå med vackra inslag och hopp. Det som Tomas speglar i romanen, hur unga flickor hänsynslöst kan utnyttjas, och hur liv kan förstöras, är grymt och äckligt och ytterst djävulskt.

Än en gång slås jag också av och fascineras av hur Tomas lyckas göra sin karaktärer så tydliga, levande att man ser dem framför sig. Man ser deras miner och skratt, tårar och sårade ansikten. Det här gör att man lever med dem och känner med dem men också att läsningen ibland kan bli smärtsam. Det här är något av det intressanta med Tomas skrivande att han på något förunderligt sätt får ens känslor att delta i läsningen.

Carl och Felicia som är med i andra av hans romaner (kallat Livet-serien) så har nu fått barn, slagit ner sina bopålar i Göteborg och är aktivt med i sin församling. En dag möter de en ung kvinna, som är förtegen om sig själv, men de kan se att allt inte står rätt till med henne. Leona som flickan heter bär på en tung hemlighet. Hon är utsatt, ensam och vilsen i Göteborg. Kanske hennes familj eller andra skulle kunna hjälpa henne men skammen är för stor. En regnig natt håller det på att gåt riktigt dåligt för Leona. Vem ska nu rädda henne?

Allt är bäddat för en riktig läsupplevelse som berör på djupet.

Boken är utgiven på Pärlan förlag.

Livet-serien:

Drömmen om Kalifornien

I skuggan av Hollywood

Mörkret bär stjärnornas ljus

Andra böcker av Tomas:

Drömvandraren

Drömvandraren-under nattens timmar

Just nu lever jag